Spar penge på madbudgettet

Madbudgettet er for mange mennesker en af de største poster i budgettet. Mad er livsnødvendigt for os, så det er klart og naturligt vi bruger penge på mad. Madbudgettet er en af poster, som det for rigtig mange mennesker er svært at få overblik over, da vi handler hele tiden. Der er dog rigtig god mening i at bruge lidt tid på madbudgettet, for der kan være mange penge at spare. Nedenfor finder du 5 ting, som kan hjælpe dig, hvis du gerne vil spare penge på madbudgettet.

1. Brug din fryser

Fryseren er din bedste ven, når det handler om at spare penge på madbudgettet. Med en fryser kan du fryse rester ned, og undgå madspild eller have nem mad til travle dage. En anden god gevinst er, at når butikkerne kører tilbud på fx kød, brød eller grønsager, så kan du købe stort ind og gemme det i din fryser. Der er virkelig mange penge at spare på at bruge fryseren aktivt. Dog skal du være opmærksom på at få spist, det der er i din fryser, for ellers ligger maden bare og bliver for gammel, og det er spild af mad og spild af penge.

2. Lav en madplan for en uge ad gangen

For nogen er det nemt, mens det for andre er svært. Påstanden er dog, at når du først har lært at lave en madplan, så vil du ikke alene spare en masse penge, du vil også få frigivet en masse tid og ressourcer, som du kan bruge på andre ting. Kender du den der halv paniske følelse, hvor du drøner op og ned ad gangene i supermarkedet, i en nærmest desperat jagt på aftensmad? Det er ikke særlig sjovt, og det ender ofte med, at vi vælger en dyr og måske dårlig løsning. Det undgår du med en madplan. Med en madplan kan du nøjes med at handle stort ind en gang om ugen, og så bare supplere med lidt frisk frugt, grønt, brød og mælk en dag senere på ugen. Vil du gerne spare på madbudgettet, så er en madplan et super godt redskab.

3. Spar penge på madbugettet og gå efter tilbud

Når du laver madplan, så brug lidt tid på at kigge i butikkernes reklamer. Afsæt tid i weekenden og lav en madplan med udgangspunkt i noget af det som butikkerne har på tilbud, og køb evt. ekstra ind, så du har noget at putte i fryseren. Det kan også være, at der basisvarer på tilbud som fx ris, pasta eller kaffe, og så køber du lidt af det, så du hele tiden har et lager.

4. Lav tingene selv

Lav mad fra bunden. Det smager bedre, og du sparer en masse penge. Det kræver lidt planlægning, men til gengæld sparer du penge. Mange ting er ret nemme at lave fra bunden. Fx kan det varmt anbefales at du bager d,it eget brød, da det er nemt og utrolig billigt. Et andet sted er marmelade, som også er super nemt og hurtigt at lave. Alt kan i princippet laves fra bunden, men noget tager meget lang tid eller koster mange penge. Derfor er det godt at tænke lidt over, om det kan betale sig at lave det fra bunden. Både tidsmæssigt og pengemæssigt.

5. Spis billige retter

Find nogle billige retter, som du godt kan lide at spise. Der findes nogle rigtig gode og billige retter, som smager godt, og som kan laves ganske billigt. En favorit for mange er risengrød, som kan laves til under en 5’er pr. person. Sørg for at have nogle billige retter, hver uge, for på den måde får du penge til at gøre lidt ekstra nogle andre dage. En billig ret kan også være diverse rester fra fryseren.

Håber at disse 5 tips til at spare på madbudgettet har inspireret dig til at gå i gang med at spare penge. Har du andre tips, som bør nævnes må du meget gerne skrive i kommentarfeltet herunder.

Har du fået lyst til at spare mere så, kan du finde masser af sparetips her