Nemme måder at spare penge på

Mon ikke du ligesom mange andre har overvejet, om der er nogle nemme måder at spare penge på. Den gode nyhed er, at der rent faktisk findes en masse nemme måder at spare penge på, og mangler du inspiration, så har vi samlet en masse sparetips her på siden. Selvfølgelig findes der også nogle, der er mere besværlige. I denne artikel vil vi koncentrere os om de nemme måder at spare penge på. Nemme måder som du kan gå i gang med lige med det samme. Alt i denne artikel har vi selv afprøvet og brugt, og vi vil helt ærligt og gennemsigtigt fortælle, om vi sparede noget og i så fald, hvor meget vi sparede. Derudover får du også vores vurdering af, hvor nemt vi synes det var at spare disse penge.

OBS: Denne artikel må ikke betragtes som rådgivning. Det er blot tænkt som inspiration, som du kan bruge eller lade være. Artiklen indeholder reklamelinks.

Husk pointen – mange bække små

Når det handler om at spare penge, så er det vigtigt at huske på det gamle ordsprog: ”Mange bække små”. Der findes nemme måder at spare penge på, men det er ikke sikkert at en enkelt ting gør den store forskel. Det kan det derimod gøre, hvis du vælger at finde mange små besparelser. Så kan det rent faktisk ende med at de sparede penge bliver til en hel del.

Der findes mange måder at spare penge på, og nogle af dem er nemme måder at spare penge på. Noget af det nemmeste, synes vi, er at give dit budget et tjek. Altså du skal bruge lidt tid på at tjekke de faste udgifter, som du har måned efter måned. Hvis der er penge at spare, så betyder det også at du sparer penge måned efter måned, hvilket vi nok kan blive enige om er en ganske god ting.

Okay, indrømmet fra start. At give dit budget et tjek? Mon ikke du har det ligesom en masse andre mennesker, at det ikke er særlig interessant. Det er ikke lige det, du har lyst til at bruge din aften på.Men i stedet for at fokuserer på besværet, så prøv at fokuserer på det som du kan få ud af det. Det som du kan bruge pengene på.

Hvad med oplevelser, en tur i biografen eller en dejlig ferie, eller en middag på en fin restaurant med kæresten, eller en ny iPhone? Det er straks sjovere ikke? Nogle af penge kan du måske finde, hvis du lidt tid på at give dit budget et tjek. Det kan ikke siges nok gange. Giv dine faste udgifter et tjek og se om der ikke for dig er mange penge at spare. De sparede penge kan du så bruge på andre sjove ting, som giver dig glæde og værdi i dit liv.

Vores budgettjek

Herunder får du et eksempel på, hvor mange penge der rent faktisk er at spare på at give sine faste udgifter et tjek.

 

 

 

Start med et forsikringstjek

Der kan være rigtig mange penge at spare på et tjek af dine forsikringer. Der kan hurtigt være mange penge at spare, og det kan løbe op i flere tusinde kroner om året, og er faktisk ikke særlig svært.

 

Vi tjekkede selv vores forsikringer på FINDFORSIKRING (reklamelinks) hvor vi gratis og uforpligtende fik 3 tilbud fra forskellige selskaber. I forvejen havde vi et billigt forsikringsselskab, så der var ingen penge at spare, men vi kunne få en bedre dækning til det samme beløb. Det skal dog siges, at man i gennemsnit kan omkring 2000 kroner om året på sine forsikringer, så hvis du jagter nemme penge er et forsikringstjek et godt sted at starte.

 

Besparelse: 0 kroner men markant bedre dækning til samme pris

Vurdering: Meget nemt

Har du det billigste mobilabonnement?

Dernæst var turen kommet til mobilabonnementer. Vi havde nogle fornuftige abonnementer, men det skulle selvfølgelig have et forsøg. Vi bruger MOBILSPARER.NU, (reklamelink) for at se, hvad der på markedet. Der findes mange andre sider som kan sammenligne priser, så brug den du synes er god.

Der var penge at spare. I alt 30 kroner pr. måned pr. mobil. Det lyder ikke af meget, men med 2 mobiler i husstanden bliver det alligevel til 720 kroner om året. 720 kroner kan godt give en tur i biografen eller være et tilskud til at en anden oplevelse.

Besparelse: 360 kroner pr. telefon i alt 720 kroner

Vurdering: Meget nemt

Fagforening og a-kasse.

Et sted der kan være mange penge at spare, men også et sted, hvor du af personlige årsager vælger at være med i en bestemt fagforening. Vi tjekkede vores nuværende a-kasser og fandt ud af at vi havde de billigste på markedet. Derefter tjekkede vi fagforening, og valgte at skifte til en anden. Besparelsen løb op i cirka 500 kroner pr. person, dvs. 12.000 kroner om året. Det er ikke alle der vil vælge sådan, og det er helt fair. Det vigtigste er dog at være bevidst om, hvilke valg du træffer.  Du kan fx bruge intetnettjenesten tjenestetorvet(reklamelink) 

Besparelse: 5000 kroner pr. person i alt 10.000 kroner

Vurdering: Nemt

Spar penge ved at spare på vandet

Vand koster og der er ikke konkurrence på markedet, så du kan skifte til en billigere leverandør. Du kan dog alligevel gøre en del for at spare på vandet. Blandt andet ved at tage vandsparende udstyr i brug. Vi installerede en vandsparer på vores bruser. Vandspareren koster 40 kroner, og et lille tjek viser at vi kan spare 3 liter vand i minuttet. Regnestykket er svært at gøre helt præcist op, men med et bad på 5 minutter hver dag i 365 dage, er der sparet 3*5*365 = 5.475 liter vand om året. Med en pris på 70 kr. for 1000 liter vand, bliver det til 383,25 kroner om året. Det tog 5 minutter at sætte vandsparen på, så det er ganske fornuftig timeløn, og en god besparelse.

Besparelse: 500 kroner

Vurdering: Middel (det kræver lidt tid, og du skal have en smule praktisk erfaring)

Spar på strømmen

Der er frit valg på elmarkedet, og det betyder, at du som forbruger frit kan vælge mellem forskellige el-selskaber. Det kan du lige så godt udnytte, og finde den billigste pris. Du kan selv bruge sammenligningstjenester, eller du kan vælge at bruge en tjeneste, hvor selskaberne kontakter dig. Vi brugte selv Tjenestetorvet (reklamelink)og fik dagen efter 3 tilbud. Det var nemt og hurtigt, og gav en årlig besparelse på 500 kroner.

Besparelse: 500 kroner

Vurdering: Meget nemt

Er det lang tid siden at du har skiftet bank?

Der er lavet flere artikler, der peger på, at dem der betaler de højeste renter, er dem som har været kunder i længst tid. Når bankerne skal have nye kunder, så er der ofte mulighed for at få lidt bedre vilkår. Det kan du udnytte ved at tjekke forskellige banker. Du kan også tage kontakt til din egen bank og høre om der mulighed for lidt bedre priser. Vores erfaring er at det kan betale sig at bruge lidt tid på det.

For at gøre en lang historie kort, så gik efteråret med at kontakte forskellige banker for at få et tilbud på de nuværende lån. Med både banklån og obligationsløn måtte der være penge at spare. Og ja, det var der. Der var faktisk mulighed for at spare penge i alle banker. Også i vores nuværende bank. Det endte med et bankskifte. Et bankskifte betød, at renten på banklånet blev nedsat + nogle gebyrer blev mindre, hvilket i alt giver en forventet besparelse på 500-800 kroner om måneden. Dvs. en årlig besparelse på 6000 – 9600 kroner. Ja, det tog en del tid, og var ret besværligt, men til gengæld er der også en pæn besparelse at hente, de næste mange år.

Besparelse: 6000-9600 kroner om året

Vurdering: Middel og ret tidskrævende, men stadig med en god timeløn

Diverse

Den sidste post er diverse posten. Her kan der være mange penge at spare, og det kan være at alt er skåret væk. Vi fandt selv et tv-abonnement til 109 kroner om måneden, som vi vil forsøge at undvære. Det kan ikke gå værre, end at man melder på igen, men vi havde en ide om, at vi kan kunne klare os uden. 109 kroner om måneden, bliver til 1.308 kroner om året. Igen en god besparelse, som kan bruges til noget sjovere end at se fjernsyn.

Besparelse: 109 kroner om måneden

Vurdering: Meget nemt

Alt i alt ser besparelses regnestykket sådan ud

Mobil – 720 kroner

Forsikring – 0 kroner

Fagforening – 12.000 kroner

Bank – 7.500 kroner

Diverse – 1081 kroner

Vand (forventet) – 500 kroner

Strøm (forventet) – 500 kroner 

I alt cirka 20.000 kroner sparet på faste udgifter. Det vil sige næsten 2000 kroner ekstra om måneden i passiv indkomst. Uden at der er ændret vaner, eller skåret ned på livskvaliteten.