Hvorfor skal man egentlig spare? 

Hvorfor skal man spare penge? Det er egentlig et godt spørgsmål, og det mest korrekte svar er måske – Det skal man heller ikke nødvendigvis Der kan selvfølgelig være situationer, hvor det er en nødvendighed og du er tvunget ud i det. Hvis du er havet i den situation, så håber jeg, at du vil kigge lidt mere rundt her på siden, hvor der er samlet en masse gode og brugbare tips og tricks til, hvor du kan spare penge.

Er du ikke tvunget til at spare, men alligevel overvejer det, så kommer her nogle tanker omkring det at spare.

Der kan være mange gode grunde til at spare eller leve økonomisk bevidst, som vi også kunne sige. Egentlig bryder jeg mig slet ikke om ordet ”spare”. Det lugter alt for meget af noget surt og livsfornægtende, og det gider jeg ikke. Jeg vil dog gerne have lidt mere ud af mine ”surt tjente penge”, og derfor har jeg gennem den sidste tid, fordybet mig i kunsten at spare, uden at det går ud over kvaliteten. Der er det, jeg synes, det begynder at give mening. At spare penge, men stadigvæk have det rart og godt. Det synes jeg er lykkes, og det vil jeg gerne inspirere dig til at gøre også.

I dette indlæg vil jeg komme med 3 gode grunde til at leve økonomisk bevidst. De 3 grunde er nogle af de mest oplagte grunde til, at jeg synes du skal øve dig i at leve sparsommeligt eller økonomisk bevidst. De 4 grunde kommer her.

1. Forbrugernes magt

Som forbruger har vi en kæmpe magt. Det er vores valg og fravalg, der virkelig kan flytte noget i forhold til virksomhederne. Mon ikke mange kan huske sagen, der efterhånden er nogle år gammel, hvor en lille fiskerestaurant, hvis navn mindede om stor restaurantmastodont fik forbud mod at bruge navnet. Det resulterede i en shit-storm af dimensioner, hvor forbrugerne støttede den lille mand kamp, mod den store, og fik den store restaurant-kæde i knæ.

Nu skal vi ikke argumenterer for en ”shit-storm”, men eksemplet er taget med for at understrege pointen om, at vi som forbrugere har en stor magt. Denne magt kan bruges til at ”presse” priserne ned, men det kræver, at vi holder om med at være loyale uden grund, og aktiv tager stilling til-, og skifter når vi finder noget der er bedre. Det kan være på alle mulige områder, lige fra faste udgifter, til når vi står i butikken og vælger en vare. Her på siden kan du finde siden budget-tjek, hvor du får input til, hvor du kan spare penge på nogle faste udgifter. Mit håb er, at det kan være en hjælp til at vi som forbrugere begynder at mobiliserer den magt vi har.

2. Ønsket om større rigdom

Mange mennesker ønsker at få flere penge mellem hænderne. Enten for at have pengene eller for at kunne bruge dem på ting eller oplevelser. De ønsker en større rigdom i forhold til, hvor de er i dag. Der er ligesom to veje man kan gå. Enten kan man tjene flere penge, eller også kan man spare flere penge. Der er selvfølgelig også en tredje mulighed, og det er at vinde den helt store gevinst i lotto. Det er bare ikke den mest sandsynlige vej. At tjene flere penge er en mulighed, men det nemmeste, sit fra mit synspunkt er at kigge på hvor du kan spare penge. Det er de nemmeste penge som du kan ”tjene”. Læs gerne og bliv inspireret af indlægget 100 sparetips

3. Du gør noget godt for klimaet

I arbejdet med at finde måder, hvorpå vi kan spare penge, er det gået op for mig, at det passer nærmest perfekt ind i den klimadagsorden som kører i dag. Ved at spare på vandet, spare på varmen og gå efter de lokalproducerede råvarer i supermarkedet gør du noget godt for klimaet. En anden måde at spare penge på, er ved at købe brugt fx computer, som du kan læse om her, eller købe og sælge ting på den blå avis. Du gør noget godt for klimaet og samtidig gør du noget rigtig godt for din egen pengepung. Alt så en ren win-win situation.

Så der er mange gode grunde til at spare, og prioritere sine penge. Dette var 3 af mine personlige favoritter, men der findes mange flere.

Held og lykke med spareriet. Har du nogle positive oplevelser, vil jeg helt vildt gerne høre om det, så skriv endelig en mail eller i kommentarfeltet herunder.

Tak fordi du læser med.