Genbrugsjagt

Genbrugsjagt – Kender du følelsen af at have lavet et godt køb?

Det er en god følelse, og hvis du godt kan lide at lave gode køb og samtidig spare en masse penge, så skal du overveje at gå på genbrugsjagt. Vil du gerne have ting af høj kvalitet til få penge, så er genbrugsjæger, noget du bør give en chance.

Der findes et utal af genbrugsbutikker rundt omkring i landet og trenden i de

senere år er, at vi bliver gladere og gladere for at gå på genbrugsjagt. Det kan der være mange grunde til, men mon ikke mange vælger at gøre det for at spare penge?

En anden grund kan være, at der i dag er et stort fokus på bæredygtighed og udnyttelse af klodens ressourcer. Her er genbrug et godt svar, da du er med til at begrænse ressourceforbruget. Der skal produceres mindre, hvis vi bliver bedre til at genbruge.

Den tredje grund er, at der i mediebilledet også er dukket programm

er op, der fremstiller genbrug i et positivt lys, hvilket har fået flere til at overveje genbrug som en mulighed. Og det er en rigtig god mulighed for dig, som gerne vil have kvalitet til færre penge.

Derudover er der den bonus, at din stil, om det så er tøjstil, indretning stil eller lignende bliver mere unik. Mon ikke en del af trætte af IKEA-hjemmet eller H&M stilen og ønsker at skille sig ud. Det er genbrug med til, fordi du ikke kan købe et færdigt

koncept, men derimod selv skal stykke din stil sammen. Den sidste bonus er, at mange genbrugsbutikker støtter nogle gode formål. Derfor får du nogle gode og billige ting, og samtidig giver du penge til et godt formål. Det er rent win-win.

Hvad kræver det at gå på genbrugsjagt?

At gå på genbrugsjagt kræver lidt tålmodighed og en smule held, men ellers er det bare om at prøve det af. Nedenfor finder du 4 gode råd, som du kan tage udgangspunkt i, men du skal selvfølgelig føle dig fri til lave dine egne strategier. Strategier der passer til dig og dit temperament. Hvis du vil være seriøs med genbrugsjagt, så er det en rigtig god ide at lave en strategi for, hvordan du vil gøre det. Herunder er nogle overvejelser som du bør gøre dig, når du skal på genbrugsjagt.

1. Find de rigtige genbrugsbutikker

Der findes rigtig mange genbrugsbutikker og det handler om at finde de butikker der giver dig størst sansynlighed for at lave gode fund. Nogle har en lille udvalg og andre sætter priserne alt for højt. Ved at bruge lidt tid i starten på at finde de rigtige butikker, har du optimeret dine chancer for succes. Et tip kan være at kigge lidt uden for de store byer, da du ofte her finder et godt udvalg til få penge.

2. Lav en plan for hvad du mangler

Man kan godt gå rundt i genbrugsbutikker og kigge efter alt. Det er bare ofte en dårlig ide, fordi du bliver ufokuseret eller bliver for let at friste. Derfor er det anbefalelsesværdigt, at du beslutter dig for, hvad du mangler inden du går på genbrugsjagt. Er det tøj, sko, møbler, køkkenudstyr eller hvad mangler du? Hav et enkelt fokusområde eller to, og gå efter det.

3. Er du på genbrugsjagt efter tøj, så prøv tøjet på.

Der er kæmpe forskel på tøjmærker og størrelser, så du bliver næsten nødt til at prøve det på for at se, om det passer.

4. Køb ikke noget du ikke har brug for

Det kan være let at blive fristet af de mange billige ting, der er i genbrugbutikkerne, men lad være med at købe noget bare fordi det er billigt. Eller sagt på en anden måde. Køb ikke noget du ikke har brug for.

Et eksempel fra en genbrugsjæger

“Jeg kan godt lide at købe gode ting til billige penge, men jeg synes ikke, det er sjovt at bruge lang tid på det. Derfor har jeg følgende strategi, som du er velkommen til at kopiere.  Jeg går i genbrugsbutikkerne med et formål. Nogle gange er det møbler, andre gange er det tøj eller andre ting. Når jeg er på jagt efter, lad os sige, et par bukser, så går jeg en hurtig runde, og ser om der er noget, der fanger mit blik. Herefter går jeg hen til stativet med bukser og løber rækken hurtigt igennem. Jeg kigger ef

ter bestemte mærker, som jeg godt kan lide og som jeg ved er kvalitet. Det kan være Hugo Boos, Levis, Diesel o. lignende. Hvis jeg ikke finder noget, så går jeg som regel hurtigt igen. Hvis jeg finder nogle mærker, som jeg vil have, så tjekker jeg størrelsen, og hvis det er positivt prøver jeg bukserne. Det kan godt være, at jeg overseer noget med denne strategi. Til gengæld bruger jeg højst 10 minutter på det. Da mange genbrugsbutikker har stor udskiftning i fx tøj, vil jeg hellere bruge 10 minutter på seks forskellige tidspunkter end at bruge en 1 time på en gang. Det handler også lidt om held, at de gode vare ikke er taget, og jeg tænker, at med min strategi giver jeg heldet en større chance.

Sko og bukser funder på genbrugsjagt

Mit sidste besøg resulterede i et par Riekers sko, og et par Hugo Boss cowboybukser til i alt 65 kroner (der var 50 procent i genbrugsbutikken i den uge).”

Held og lykke med genbrugsjagten

Har du fået mod på at gå på genbrugsjagt? Der er ikke noget at miste på det,

men til gengælde er der gode muligheder for at få nogle rigtig gode ting, til nærmest ingen penge. Held og lykke i jagten på guldet, derude i butikkerne.

Har du gode erfaringer eller råd til genbrugsjagt, vil det være super fedt, hvis du vil skrive det i kommentarfeltet herunder.