Spar penge når du køber dæk til bilen

*Siden indeholder reklamer

Her kommer et lille indlæg om, hvordan du kan spare penge og få billige vinterdæk til din bil. Lige i skrivende stund er efteråret så småt i gang og inden længe, er det tid til at få skiftet dæk på bilen.

Det er ikke det sjoveste at bruge penge på, men har du bil er det nu engang sådan, at der koster nogle penge. Men det behøver jo ikke koste mere end højst nødvendigt.

Bildæk fås i mange forskellige mærker og prisklasser, og hvad du vælger, er dit valg. Min holdning er dog, at dækkene er det eneste, der rører ved vejen, så derfor har kvaliteten af dæk stor betydning for bilens sikkerhed. Jeg går derfor ikke på kompromis med dækkene og ville aldrig købe de helt billige mærker, da sikkerheden er derefter.

Men hvad skal man så købe?

Der er som sagt mange forskellige mærker, og det kan være svært at gennemskue, hvad fordele og ulemper ved de forskellige dæk er. Derfor er det et godt tip at finde en dæktest.  En dæktest af de nyeste modeller og det er vigtigt, at dem der tester er troværdige og til at stole på. Her er FDM et rigtig godt sted at kigge, da de leverer test i høj kvalitet. Jeg køber ofte dem de anbefaler og har som testvinder, da jeg stoler på FDM, der er en troværdig organisation. Det giver en sikkerhed for at dækkene er gode og har de egenskaber, der skal til.

Billige vinterdæk

Selv om man køber kvalitetsdæk og dæk der dyre, kan man jo godt forsøge at få dem så billigt som muligt. Derfor kommer her et lille trick, og en anmeldelse, som jeg selv bruger, og du er  meget velkommen til at benytte det samme tricks.

Jeg benytter for det meste Daekonline (reklamelink), der er et dækfirma, der har hjemme i tyskland. De sælger de samme dæk som i Danmark, men prisen er bare billigere.

For at illustrere det kommer her et eksempel.

Vi kigger på en dansk hjemmeside, der er kendt for at have billige vinterdæk. Vi vælger en testvinder (testvinder 2018), da vi gerne vil have god kvalitet. Dækkene i dette eksempel er fra Ccontinental og har specifikationerner 205/55 R 16 og hedder Wintercontact TS 860 91 T. Prisen for 4 dæk inklusiv afbalancering og montering er på 3885 kr og prisen er inklusiv moms.

Det samme dæk med de samme specifikationer finder vi også hos daekonline (reklamelink), men til et pris på 2616 kroner for 4 stks dæk. Prisen er inklusiv moms og forsendelse.

Dækkene er ikke monteret som de var i den første pris. Det er der heldigvis råd for, for daekonline har nogle samarbejdspartnere, som du kan findes på deres hjemmeside. Her taster du postnummer ind, og så kommer der en oversigt over, hvilke værksteder, der kan montere dækkene for dig, og hvad det koster?

OBS det kan godt betale sig, at ringe til værkstedet og høre, hvad de tager for at montere og afbalancere de nye dæk. Husk at spørge om prisen er med eller uden moms, for er den uden moms skal du lægge 25% til prisen.

I dette tilfælde fandt jeg et værksted der gjorde for 150 kr. pr. dæk og prisen var inklusiv moms.

I alt kom dækkene + montering og afbalancering til at koste 3216 kroner. Det vil altså sige en besparelse på 669 kroner for det samme produkt

Konklusion

De gange jeg har brugt daekonline har jeg været fuldt ud tilfreds. Jeg har både købt dæk med fælg og dæk uden fælg. Det eneste der har været lidt underligt, har været at leveringen nogen gange har været delt i 2 så jeg fik 3 dæk den ene dag og det sidste dæk et par dage efter. Det virkede dog til at være planlagt, da jeg hele tiden kunne følge det via trackandtrace, så det er ikke noget problem.

Vil du gerne have dæk til billige penge, så er daekonline bestemt et besøg værd. Det er måske ikke en formue du sparer med 669 kroner i dette tilfælde kunne vel godt bruges på noget sjovere?