Billig computer 

Anmeldelse af Refurb.dk

Siden indeholder reklamer

Skal du have en ny billig computer, arbejdscomputer eller skolecomputer i god kvalitet til små penge, så læs videre her.

I denne artikel kan du læse om, hvilke parametre som vi mener, at du skal være opmærksom på, når du køber en computer, og samtidig – og måske vigtigst af alt – hvordan du kan spare penge og samtidig få en rigtig god og billig computer ved at handle hos Refurb(reklamelink). Lad det være sagt fra starten af – Vi er meget begejstrede og giver vores varmeste anbefaling til Refurb(reklamelink).

God, brugt og billig computer eller skolecomputer

I den uendelige jagt på at finde nye måder, hvorpå der kan spares penge, uden at det går ud over kvaliteten, har vi denne gang kastet os over køb af computer. Da den gamle computer efterhånden var færdig og egentlig havde været det i mange år, men så længe den fungerede, så var der ingen grund til at købe en ny. Tilsidst var sådan, at vi startede den op, gik ud og lavede en kop kaffe, drak kaffen, vaskede koppen op, og så var computeren klar til at køre (måske du kender det?). Nu gik den ikke mere, og der skulle derfor en ny computer til.

Den nemme, hurtige og dårlige løsning er at kigge efter en billig computer i diverse reklamer. Der findes mange billige computere, men vores erfaring er, at de oftest også er af dårlig kvalitet, og der går ikke lang tid, før de bliver dårlige (læs langsomme). Der er efter vore mening ikke noget være end en langsom computer. Problemet er dog, at når det handler om computer, så er det bare ikke nok at kigge på prisen. Man bliver også nødt til at kigge på, hvad der er inden i computeren. Der kan være mange forskellige behov for, hvad en computer skal kunne klare, og hvor stor den skal være.

Nedenfor har vi oplistet nogle tommelfingerregler, som du kan bruge til at vurdere, hvilken computer du skal købe. Udgangspunktet er en ganske almindelig computer, der skal håndtere dagligdagsting som mail, tekstbehandling, lidt billedredigering osv. Der er altså ikke tale om en stor og kraftig maskine, der skal kunne køre en masse tunge spil.

Tommelfingerregler til køb af billig computer

Markedet for computere er stort og uoverskueligt. Der er så mange forskellige specifikationer, at det kan være svært at finde rundt i det. Derfor kan det være fint at have nogle simple tommelfingerregler. Her kommer nogle regler eller parametre, som du kan bruge, når du skal vælge en ny computer.

Skærmens størrelse

Hvor stor skal en computer være? Det er måske det vigtigste spørgsmål, fordi en forkert størrelse bare bliver irriterende i længden. Hvor stor en størrelse skærm, du skal have afhænger af, hvad du skal bruge din computer til. Er det primært som en hjemmecomputer, så kan fx 15’tommer være fint. Er det derimod en computer der ofte skal med på farten, og være i en taske, så kan det være at 13’tommer er bedre.

Er det en skolecomputer til dit barn, så skal du passe på at computeren ikke bliver for stor, da tasken i så fald bliver tung for dit barn.

Harddisk

En anden ting, som er vigtig er harddisken. Hvor meget plads er der. Jeg ved godt at mange forhandlere siger, at det ikke betyder så meget i dag, da meget bliver gemt oppe i skyen, men jeg har nu alligevel den holdning, at det vigtigt at harddisken ikke bliver for lille. En størrelse på omkring 256 GB synes jeg er passende. En anden ting, som man skal lægge mærke til, er om der står HDD eller SSD. Der kan skrives meget om det, men bare for at holde det kort, så er SSD-harddiske markant hurtigere end HDD-harddiske, og du får en hurtigere opstart ved at vælge en SSD-harddisk.

Processer

Det er nok det, som jeg lægger mest vægt på. Processoren er ligesom motoren i hele computeren. Det er processoren der i høj grad er med til at bestemme, hvor hurtigt computeren starter op. Processeren angives fx som ”intel-pentium”, i3, i5, i7. Hvor det sidste er det bedste. Jeg vil bestemt kigge efter en computer med minimum i5 og gerne i7. Så får du en kraftig computer, der bliver ved med at være hurtig i lang tid. (de billige computere du kan købe fra ny af har oftest en langsom og gammel processer). Processoren har stor betydning for prisen, så jo bedre processoren er, jo dyrere er maskinen mange gange.

RAM

En computers ram siger noget om hvor mange bolde computeren kan holde i luften på en gang. Jo flere, jo bedre er den til at holde flere programmer kørende på samme tid. Igen er det godt at gå efter et højt tal.

Andre parametre som du kan overveje

Der findes andre parametre som du kan overveje når du køber en computer. Nogle af dem er vægten, og batteritiden. Er det en computer som ofte skal transporteres og som du bruger meget på farten, kan det give rigtig god mening at gå efter en computer med lav vægt og med lang batteritid. Overvej også om der skal være touchskærm eller ej. Spiller du meget er grafikkortet også noget der har betydning, men til almindeligt brug er det min erfaring, at det ikke betyder særlig meget, og det er i hvert fald ikke noget som du behøver bruge en masse penge på.

Erfaringer med Refurb

Jeg kender flere, der benytter Refurb og som alle er tilfredse med den service de får. Jeg har også kendskab til skoler, der har købt hele klassesæt på 20 pc’er hos Refurb og det fungere altså bare perfekt, og så har du gode muligheder for at få en billig og god computer.

Lad mig illustrere med et eksempel

Til mit seneste computer køb skulle jeg bruge en forholdsvai lille praktisk bærbar computer, der både skulle bruges hjemme og til at tage med på abejde. Derfor ville jeg gerne have en computer med følgende specifikationer.

En computer på max 13’tommer, med 256 gB SSD-harddisk, i7 processer og minimum 8 RAM.

En hurtig søgning på Elgiganten viser, at den billigste computer med disse krav koster 6999 kroner. Det er mange penge, og det må kunne gøres billigere. Her er det at Refurb kommer ind i billedet for det må kunne gøres billigere. Hos Refurb, laves den samme søgning og her popper der en computer op med de samme specifikationer, men til en pris på 3979 kr. Det er en besparelse på omkring 3000 kroner. For en super fin computer der bare kører godt, og starter lynhurtigt op.

Anmeldelse af Refurb

Refurb blev etableret i 2008 og har altså 11 år på bagen. Det vidner om, at det ikke bar er en døgnflue, men et solidt koncept med mange tilfredse kunder. En hurtig søgning på Trustpilot viser en gennemsnitscore på 9,2 ud af 10. Det er et rigtig flot resultat, og giver en ekstra tryghed.

På Refurbs hjemmeside kan man læse, at de opkøber computere rundt omkring i Europa. Det er primært fra firmaer, som skifter computere når disse er afskrevet i regnskabet. Det er altså computere med mange gode år i sig endnu. Refurb renser og tjekker dem inden de sendes ud til kunderne, så de kan stå inde for det som de sælger.

Derudover har de billige computere i 4 forskellige kategorier eller gradueringer. Gradueringerne fortæller om computerens stand og batteriets ydeevne. De fire gradueringer er N, A, B, og C. Læs mere her

Refurb tilbyder 2 års reklamation, og 14 dages fuld returret. Det er det samme som du får med når du køber nyt, og som en ekstra service så får du 12 måneders garanti Det er virkelig fint, og er endnu et tegn på at de har fuld tillid til de produkter som de sælger.

Refurb har også en fremragende kundeservice, som kan hjælpe dig med at finde den rigtige computer, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge.

Min oplevelse af Refurb

Jeg har et par gange købt computere på Refurb. Både som privatperson og til erhverv. Jeg har kun gode oplevelser med Refurb.

Det er super nemt at søge på deres hjemmeside, og udvalget er ganske fint.

Når du har købt en computer, bliver den leveret i løbet af et par dage. Den er pakket fint ind, med masser af beskyttelse. Det vidner om, at firmaet er grundige og seriøse med de varer de sender ud af huset. Når computeren er modtaget er det bare at tænde den, og så kører det. Nemmere bliver det ikke. Batteriet holder i lang tid, så det er også fint.

Det eneste minus (hvis man næsten kan kalde det et minus), er at udvalget måske ikke er så stort som andre steder. Det er dog ikke noget problem, men det er min anbefaling, at hvis du finder en billig computer du vil have, så køb den med det samme, så andre ikke snupper den for næsen af dig

Man kan godt se at computeren er brugt, men det er nærmest minimalt og min påstand er at havde du købt en ny, så ville den se ligesådan ud efter en måneds tid.

Så alt i alt er jeg super tilfreds med købet hos Refurb, og det bliver ikke sidste gang jeg handler der, for der er virkelig mange penge at spare.

BONUSINFO

Køber du en brugt computer gennem Refurb gør du noget godt for din pengepung, men du gør også noget godt for miljøet. Når en computer genanvendes, så betyder det groft sagt, at der skal produceres en computer mindre. Det er godt for miljøet og for jordens ressourcer.