Sparetips til nybagte forældre

Denne artikel er bragt i samarbejde med BABYRABATTEN.DK

I denne artikel har vi samlet 7 gode tips og tricks som kan hjælpe dig/jer til at spare penge på babyudgifterne, og samtidig få en masse god kvalitet. Vi håber I kan bruge disse tips, og har I flere der skal med på listen, er I meget velkomne til at skrive dem nederst i kommentarfeltet. Det er en stor glæde at få et barn, og samtidig kan det også koste en del penge. Så brug disse råd, hvis I gerne vil spare lidt på babybudgettet.

Få gratis babystartpakker

Der findes en del butikker, der giver dig mulighed for at få en gratis babystartpakke. Det er en udmærket mulighed for at få lidt gratis udstyr til den første tid, og samtidig giver det mulighed for teste nogle forskellige produkter af.

Lad være med at låne penge

Hvis det kan undgås, så vil vi anbefale, at I gør alt hvad I kan for ikke at låne penge til køb af babyudstyr. Det kan virke som en nem og hurtig løsning, men faren for at blive fanget i en gældsfælde er bare tilstede og det vil være rigtig surt. Så lad det være første råd – undgå at låne penge.

Køb billigt babyudstyr

Helt små babyer er fuldstændig ligeglade med, om barnevognen er af et dyrt mærke, eller det er en billig en. Derfor kan det være en god ting, at tjekke priser inden du gør dit køb. Babyrabatten er en ny side på nettet, der indhenter varer, der er nedsat med nedsat med minimum 50 %, for at give dig billigt babyudstyr så her har du virkelig mulighed for at lave en god handel. Hver dog opmærksom på, at der som oftest ikke er særlig mange varer tilbage, så finder du noget du kan lide, så er det bare  med at købe det med det samme.

Køb brugt

Der findes rigtig mange fine brugte ting, som du kan købe til fornuftige penge. Stort set alt kan købes brugt. Dog anbefales det ikke at bruge brugte madrasser, da de kan indeholde skimmelsvamp og husstøvmider. Din baby er ret sikker ligeglad med, om alt tøjet er nyt eller brugt, så hvis du kan leve med det er der mange penge at spare.

Lån udstyr af venner og bekendte

Højst sandsynligt har du venner i din omgangskreds, der er i samme situation som dig. Her kan det være en fin ide at låne udstyr af hinanden. Fx kan du låne tøj fra nogen der har en baby, der er lidt ældre end dit. Babyer vokser meget i starten, så tøjet bliver hurtigt for småt.

Lav babymad selv

Når dit barn bliver lidt ældre, kan du hurtigt og nemt lave babymaden selv. Du kan finde massevis af opskrifter rundt om på nettet, og det er sjældent særlig svært. Som en bonus ved du også hvad du putter i munden på dit barn.

Lej babyudstyr

Nogle butikker tilbyder at du kan leje babyudstyr i stedet for skulle købe det. Tjek priserne og se om det er en bedre forretning, end at købe.

Vær smart med dine indkøb

Tippet gælder særligt ved det første barn. Vær smart med dine indkøb, så du køber noget der er neturalt, og du vil bruge til både piger og drenge. På den måde skal du ikke skifte det hele ud, ved dit næste barn. Overvej også at købe møbler der kan bruges efterfølgende fx en puslekommode i stedet for et puslebord, da du kan bruge kommoden når pusletiden er forbi.

Køb discountbleer

Ved at købe discountbleer kan du reducere dine udgifter betragteligt. Selv de billige bleer i discountbutikkerne er mange gange svanemærket og astma og allergimærket. Bleer til nyfødte koster i Rema cirka halvanden krone stykket, men det for en Pampers ble er en stykpris på 2,5 kroner.

Det var vores tips, er der nogen vi mangler, så skriv dem endelig i kommentarfeltet